Jumbo.com - Euroshow

Hoe maak je eiersalade in 5 simpele stappen?

Schaal met eiersalade

Een eiersalade is heerlijk op brood of een sandwich. Het doet het ook altijd goed op een feestje met een stukje stokbrood of op een toastje. Iedereen houdt toch van eiersalade? Kids zijn er in ieder geval dol op.

Heb je geen zin om uren in de keuken te staan, maar je wilt toch zelf een eiersalade maken om indruk te maken op je feestje? Hoe maak je zo’n salade? Wij leggen het jou uit in dit artikel.

Wat heb je nodig om de eiersalade te maken?

Voor het maken van 4 porties, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Steel- of kookpan
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • Een halve limoen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 1 kom

TIP: gebruik mayonaise van de Zaanse hoeve. Dit is een romige mayo met een licht zuurtje erin. Ideaal voor het maken van een eiersalade, maar kan ook heel goed bij een patatje.

Hoe bereid je de eiersalade?

1). Allereerst dien je de eieren in 6 minuten hard te koken. Hoe je dit het beste kunt doen kun je lezen in dit artikel.

2). Zodra de eieren gekookt zijn spoel je af onder koud water en laat je ze nog even 2 minuten staan. Op deze manier schrikken de eieren goed.

3). Pel de eieren en snij ze daarna door de midden met een mes. Snij de halve eieren weer in kleinere stukjes totdat je de ideale grootte hebt bereikt.

4). Doe de stukjes ei in een kom en voeg daar de mayonaise, mosterd, paprikapoeder en het sap van een halve limoen erbij. Roer het mengsel voorzichtig door elkaar zodat de stukjes niet nog kleiner worden.

TIP: prik wat gaatjes met een vork in de limoen. Op deze manier komt al het sap mee bij het uitpersen.

5). Voeg peper en zout naar smaak toe aan het mengsel en proef even of het op smaak is.

6). Voila, de salade is klaar voor gebruik. Eet smakelijk!

Serveertips

Om de eiersalade te garneren. Zou je wat dunne ringetjes van het lichtgroene gedeelte van een bosui kunnen snijden en eroverheen strooien. Het groene van de ui steekt mooi af tegen het gele van de eiersalade. In plaats van een bosui zou je natuurlijk ook peterselie of bieslook kunnen gebruiken.

Eiersalade op stokbrood

Conclusie

Het maken van een eiersalade is niet heel erg moeilijk om te doen en een verse salade weet iedereen te waarderen. Met dit recept heb je binnen een mum van tijd allemaal blije gezichten om je heen.

Aanbevolen artikelen