Jumbo.com - Euroshow

Hoe maak je het perfecte roerei?

Roerei met tomaat

Er gaat niets boven een heerlijke zachte, romige geroerd ei (scrambled egg) om je dag goed mee te beginnen. Lekker bijvoorbeeld op een geroosterd broodje of met tomaat. Als je ze wel eens thuis hebt geprobeerd te maken dan weet je dat het soms weleens lastig kan zijn. Met de tips in dit artikel maak je iedere keer het perfecte roerei.

Wat heb je allemaal nodig voor het maken van een roerei?

Voor het maken van een roerei heb je het volgende nodig:

 • 2 eieren per persoon
 • Boter of olijfolie
 • Halfvolle melk (4 eetlepels melk per 2 eieren)
 • Peper en zout
 • Bakpan met anti-aanbaklaag
 • Schaaltje
 • Garde of vork
 • Spatel

Hoe maak je een roerei?

 1. Gebruik kwalitatief goede eieren. Direct bij de boer vandaan of goede scharrel- of vrije uitloop eieren uit de supermarkt. Hoe beter de kwaliteit van de eieren des te beter het roerei wordt.
 2. De bakpan met anti-aanbaklaag helpt om te voorkomen dat de ei blijft plakken tijdens het bakken. Dit maakt het eenvoudiger om het roerei te maken.
 3. Breek de eieren in een schaaltje en kluts ze met een garde of vork tot het een gele egale kleur krijgt. Doe er 2 eetlepels melk bij.
 4. Zet de pan op hoog vuur en doe de boter of olijfolie erin. De boter en/of olie zorgen voor een mooie structuur van het ei en zorgen er ook voor dat het niet blijft plakken.
 5. Als de pan voldoende heet is zet je het vuur laag. Giet het eimengsel in de pan. Zet na 30 seconden het vuur iets hoger en roer met een spatel door het eimengsel. Als het goed is beginnen nu eistukjes te vormen. Voeg er nog eens 2 eetlepels melk aan toe.
 6. Blijf roeren totdat de eistukjes de gewenste stevigheid hebben en het vocht uit de pan bijna is verdampt. Door regelmatig te roeren voorkom je dat de eieren droog of rubberachtig worden maar kook het ook niet te hard want anders verdwijnt de smaak en wordt het roerei te korrelig.
 7. Voeg er wat peper en zout aan toe en serveer het ei direct.
  Eet smakelijk!

Serveertips

Serveer roerei met verse peterselie. Roerei smaakt ook heerlijk met avocado, gerookte zalm. Iets minder gezond maar wel erg lekker is roerei met gebakken ontbijtspek.

Waarom doe je melk bij een roerei?

De melk voeg je toe aan een roerei voor de extra romige smaak, maar ook om te voorkomen dat tijdens het bakken het ei te snel uitdroogt. Als je dit niet doet dan krijg je droge eibrokken en dat is niet echt smakelijk.

Is een roerei gezond?

Roerei vult goed omdat het rijk is aan eiwitten. Daarnaast zit er in roerei ongeveer 1 gram aan koolhydraten dus past het ook prima in een keto dieet. Wil je helemaal gezond dan kun je de melk ook vervangen door amandelmelk zonder suiker of eventueel water.

Hoe lang kun je roerei bewaren?

In de koelkast kun je roerei tot uiterlijk twee dagen bewaren. In de vriezer wel tot drie maanden. Echter dit kun je doen als je het koud wilt opeten. Eieren opnieuw opwarmen is namelijk geen goed idee. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Aanbevolen artikelen