Jumbo.com - Euroshow

Kruidenboter maken volgens Oma’s geheime recept

Er gaat niets boven kruidenboter op een warm stukje stokbrood bij een goede kop zelfgemaakte soep of op een stukje gebakken biefstuk. Nou eigenlijk gaat er nog wel iets boven, namelijk kruidenboter volgens het recept van Oma met lekkere verse ingrediënten.

In dit artikel onthullen we de geheime ingrediënten wat de kruidenboter van Oma zo bijzonder maakt. Pas op dat je bij het eten je vingers er ook niet bij op eet ;-).

Wat heb je nodig voor het maken van kruidenboter

Ingrediënten

  • 500 gram ongezouten roomboter
  • Gekrulde peterselie (ongeveer 15 gram)
  • Twee grote (of drie kleine) tenen knoflook
  • 2 of 3 druppels geconcentreerd citroensap
  • Snufje peper
  • Grof zeezout

Materiaal

  • Ruime kom
  • Snijplank
  • Knoflookpers
  • Koksmes
  • Vork

Hoe maak je de kruidenboter?

  1. Haal in de ochtend de roomboter uit de koelkast zodat het zacht kan worden. Zet het bijvoorbeeld op een bordje op het aanrecht in de keuken. In de middag zodra de boter zacht is kun je het gaan bereiden.
  2. Doe de boter in een ruime kom, zodat het ook nog mogelijk is om de ingrediënten eraan toe te voegen en alles goed door te kunnen roeren.
  3. Hak de peterselie heel fijn met een goed scherp koksmes. Hoe je peterselie heel fijn hakt kun je ook zien in onderstaand filmpje over snijtechnieken van svhhoreca. Voeg de peterselie toe aan de boter. Bewaar een klein stukje peterselie als garnering.
  4. Maak de teentjes knoflook schoon en pers de knoflook uit boven de boter.
  5. Doe er vervolgens 2 of 3 druppels geconcentreerd citroensap bij, een snufje peper en het grove zeezout.
  6. Prak nu alles met een vork heel fijn samen en roer door de boter heen totdat alle ingrediënten goed verdeeld zijn.
Hakken van peterselie – bron: svhhoreca

Serveertips

Doe de kruidenboter in een klein bakje en strijk het glad met een mes. Je kunt er een beetje paprikapoeder overheen strooien en een klein stukje peterselie erbovenop leggen ter garnering. Eet smakelijk! Oh ja en vergeet de warme stokbrood niet.

Kruidenboter in bakje